2022. február 12-én rendezték meg Vasváron a XXII. Sakura Karate Kupát. A WKF szabályrendszerben megrendezett regionális versenyen 18 magyar és osztrák egyesület 140 versenyzője közel 300 nevezéssel mérte fel tudását. Sajnos sok csapat felkészülését nehezítette a gyerekeknél a rengeteg karantén és nekünk is gondot okozott a felkészülés során. Szerencsére egyesületünkből most senkinek nem kellett visszalépnie covid vagy karantén miatt.

Reggel 4 tatamin indultak meg a küzdelmek a gyerek kategóriákkal. A legkisebbek közül élete első karate versenyén 3 számban is indult Csabina Panna és 1 arany, 1 ezüst és 1 bronz érmet szerzett. Mesterházy Olivér katában szépen versenyezve saját és felnevezett kategóriában is aranyérmes lett és csak szivacslabda kumitében talált legyőzőre, ahol bronzérmes lett. Csapat katában egy új összeállítással indultunk és próbáltuk felvenni a versenyt a tapasztaltabb csapatokkal. A dobogó harmadik fokára állhattak fel a gyerekek, de látszott hogy sok munka van még előttük.  A napot Halász Torda kumite kategóriája zárta, ahol bronz érmet szerzett.

A csapatot Gáncs Dávid irányította a versenyen. Egyesületünk elnöke, Gáncs Krisztián pedig sarokbíróként segítette a verseny lebonyolítását.

6x Arany érem

Mesterházy Olivér 2x, Csabina Panna, Kocsis Árpád, Deák Zsolt, Kocsis Bendegúz

4x Ezüst érem

Halász Kornél 2x, Csabina Panna, Kocsis Bendegúz

5x Bronz érem

Mesterházy Olivér, Deák Zsolt, Halász Torda, Csabina Panna, kata csapat (Gáncs Nóra, Deák Zsolt, Halász Kornél)

Gratulálunk mindenkinek!