Ellátogattunk a BKOH Szövetség nyári táborába edzeni. Fárasztó, de jó volt.

 

Először rendezte meg a karateprogramok.hu oldal az online kata karate versenyt. Megpróbáltuk és meglepően jól működik a speciális helyzethez képest. Reggel a legkisebbeknél bíráskodásban segítettünk, majd a 10-11 éveseknél két versenyzővel versenyeztünk is. Minden induló 3 katát mutatott be és az összpontszám alapján kapta a helyezését. A bírók online táblázat segítségével pontoztak.

Összesített 2. helyezett lett Halász Kornél (fiúk között 1. hely), és 5. lett Gáncs Nóra (lányok között 3.).

Gratulálunk a versenyzőknek és a szervezőnek is!

2020. február 15-én rendezték meg Szombathelyen a XX. Sakura Karate Kupát. A WKF (olimpiai) szabályrendszer szerinti kiírás alapján megtartott regionális versenyen 2 ország 17 egyesülete képviseltette magát. A 2020-as év versenyszezonjának első állomása volt számunkra. Jó szintfelmérő lehetőség a tavaszi nagyobb versenyek előtt azoknak, aki ott tudtak lenni.  Sajnos betegség miatt többen itthon maradtak, de nekik is lesz lehetőségük tatamira állni a következő időszakban. A tanulságokat levonjuk és edzésen kijavítjuk a hibákat.

Helyezések:

1. hely Réthy Hunor
2. hely Gyerek kata csapat (Gáncs Nóra, Halász Kornél, Vass Hunor), Réthy Lilla, Halász Kornél, Tarnai Krisztián
3. hely Tarnai Krisztián, Gáncs Nóra, Vass Hunor, Halász Kornél

Egyesületünk a bíráskodásban is besegített 2 bíróval. Gáncs Adrienn most nem a versenyzést választotta, hanem sarokbíróként segítette a munkát és a verseny utáni értékelés alapján jól teljesítette az elvárásokat.

2019. október 26-án Levélen rendezték meg a V. LKSE Karate Kupát. Egyesületünkből 7 versenyző használta ki a lehetőséget a gyakorlásra WKF szabályrendszerben. Szépen szerepelt mindenki. 2 fővel a senior korosztályban is képviseltettük magunkat. 4 arany, 4 ezüst és 4 bronz éremmel és rengeteg tapasztalattal gazdagodtunk.
1. hely
Páll-Nemes Arianna
Halász Kornél
Tarnai Krisztián
Réthy Hunor

2. hely
Páll-Nemes Arianna
Gáncs Nóra
Réthy Hunor
Tarnai Krisztián

3. hely
Réthy Lilla
Tarnai-Németh Kilián
Gáncs Nóra
Halász Kornél

Gratulálunk mindenkinek!

Ma sikeresen szerepeltünk Keszthelyen a BKOH szövetség IV. Keszthely kupáján. 4 arany, 3 ezüst, 6 bronz érmet hoztunk haza.
A versenyzést gyerek kata csapatunk kezdte. Páll-Nemes Arianna, Gáncs Nóra, Halász Kornél összetételű csapat szépen katázva a dobogó legfelső fokára állhatott.
Egyéni számokban se vallottak szégyent a gyerekek. Páll-Nemes Arianna, akinek ez volt első versenye saját korosztályában 1., felnevezésben pedig 3. helyet szerzett. Réthy Lilla középhaladó kategóriában szintén 3., felnevezésben 2. helyen végzett. Gáncs Nóra saját korcsoportjában a dobogó 2., felnevezésben 3. fokára állhatott.
A fiúkat a gyerekek között ma Halász Kornél képviselte. Saját korosztályát könnyedén megnyerte, a nagyobbak között pedig egy bronzéremmel gazdagodott.
Az ifjúsági korosztályban Gáncs Dávid hosszú ideje sérüléssel küzd, így a kumitét kihagyva csak katában indult el. Itt szépen szerepelt, mert 14-15 éves haladó csoportban 3. lett, míg a felnevezésben az idősebbek között arany érmet szerzett. Gergácz Péter katában harmadik lett, míg kumitében szépen versenyezve második helyet ért el.
Egyesületünk vezetője Gáncs Krisztián shiai vezetőként, Szalai László sarokbíróként segítette a versenyt.
Gratulálunk mindenkinek!

Meghívást kaptunk az idei Burgenland Kupára, amely egyben területi bajnokság is volt a burgenlandi indulóknak. 7 egyesület 180 nevezést adott le a versenyre. Egy kis csapat képviselte egyesületünket és mindenki szépen versenyzett.
1. hely:
- Halász Kornél kata
2. hely
- Rausch Zsófia kata
- Iváncsics Gábor kata
3.
- Gáncs Nóra kata
- Vass Hunor kata
- Halász Kornél labdás kumite
 
Gratulálunk nekik!
 

A Magyar Karate Szakszövetség 2019. május 25-26-án rendezte meg az olimpiai szakágának WKF Karate Magyar Bajnokságát.

A versenyre közel 1000 nevezés érkezett. A legjobbaknak ez kvalifikációs verseny volt több nemzetközi megmérettetésre is. Az első napon csak a kadett, junior és felnőtt versenyzők küzdöttek.

A versenyzést Gáncs Adrienn kezdte junior kategóriában. Szépen dolgozott, de a 4 közé jutásért a későbbi győztessel szemben alulmaradt és az 5. helyet szerezte meg. Szintén 5. lett a felnőtt kategóriában is.

Egyesületünk vezetője, Gáncs Krisztián a felnőtteknél 40+-os kata kategóriában a dobogó harmadik fokára állhatott.

 

Egyesületünk először vett részt az Ippon Shobu Diákolimpián. Gáncs Adrienn katában 2. helyezés ért el. Gáncs Dávid katában és kumitében is az 5-8. helyen végzett.
Idén a Shotokan Karate-do International Magyarországi Szövetsége rendezte a versenyt Ercsiben. Több mint 500 nevezés érkezett a versenyre.
Gratulálunk mindenkinek!