2022. október 29 és 31. között soproni, váchartyáni és szarvasi fiatalok jártak Lengyelországban kulturális utazáson a Waclaw Felczak Alapítvány támogatásával. A közel 30 fiatal 3 napos utazása során Katowice, Krakkó és Zakopane városát kereste fel.
Szombati napon Nikisowiecben kezdődött a hétvége, ahol egy rövid városnézés és séta volt a program része. Innen már közösen indultunk Sosnowiecbe, ahol a Medeina Alapítvány és fiataljaik vártak minket. Gasztronómiai utazással kezdődött a délután, ahol a lengyel barátaink saját jellegzetes ételeit kóstoltuk végig, amíg ők pedig az itthonról vitt ételekkel és italokkal ismerkedtek. A vacsora után közös tánctanulás következett, ahol a lengyel fiatalok közül Viktória vállalta, hogy megtanít nekünk egy kinti táncot. Majd utána Bucs-Tonk Dóra mutatta be és tanította az ördögtáncot. A sokáig tartó, jó hangulatú program után jól esett a plusz egy óra alvási lehetőség, amit az óraátállítás miatt kaptunk.

Reggel a katowicei Szilézia Múzeumban kezdtük a napot, ahol egy kis idegenvezetés után a kilátótornyot szerettünk volna megnézni, de sajnos technikai okok miatt nem tudták megmondani, hogy mikor tudják kinyitni így továbbindultunk Krakkó felé. A Wavel domb és a Királyi palota volt az első cél. A város és történelme rengeteg szálon kapcsolódik Magyarország történelméhez. Innen a város főtere - Rynek Główny - felé vettük az irányt. Itt egy kis szabadprogram keretében lehetett szétnézni. Az este közeledtével Nowy Targba indultunk a szállásra, ahol egy nagyon finom, lengyel vacsorával vártak minket.

Reggel ébredésnél csodálatos látványt nyújtottak a ködbe burkolódzó Tátra hegyei. Korán indultunk is tovább a közeli Zakopanéba, ahol az Érdemesek temetőjében megkoszorúztuk Waclaw Felczak sírját. Közben a gyerekek egy rövid előadást hallottak életéről és magyarországi kapcsolatairól. Mivel a temető a városközpontban van, ezért egy rövid városnézést is beiktattunk, majd indultunk a Tátrai Nemzeti Parkban található siklawicai vízeséshez. A bátrabbak és kevésbé fáradtak visszafelé választhattak egy hosszabb, nehezebb de sokkal látványosabb útvonalat is.

Köszönjük a Waclaw Felczak Alapítványnak a támogatást, a Medeina Alapítványnak a kinti programokat és Bucs-Tonk Dórának a szervezésben és tánctanításban nyújtott segítséget.

 

Egyesületünk partnereivel közösen ismét sikeresen pályázott a Sasfiókák pályázat keretében. Október végén Sopronból, Szarvasról és Váchartyánból több mint 30-an vágunk bele egy 3 napos Lengyelországi kulturális utazásba Katowice, Krakkó és Zakopane érintésével. A fiataloknak a lengyel partner segítségével lehetősége lesz megismerkedni a kinti kultúrával és közben rengeteg magyar vonatkozású emlékhelyet keresünk fel.

A TESCO Ön választ, mi segítünk programjának segítségével egy új időmérő rendszeren dolgozunk. A futóversenyeken chipes, a túrákon pedig papír alapú időmérés lesz. Készül hozzá weboldal is, ahol majd online lehet követni az eredményeket. Mivel csak a héten tudtunk szerződni, nem ígérjük, hogy már most hétvégén minden működni fog, de a következő eseményeken találkozni fogtok majd ezekkel az újításokkal.
Köszönjük nektek a sok szavazatot!

Egyesületünk cseh, osztrák és magyar partnerével közösen ismét sikeresen pályázott a Visegrádi Alapnál. Most egy új típusú támogatást kaptunk, amely a 14-30 éves korosztályt érinti. Ősszel Sopronban, jövő tavasszal pedig Csehországban lesz közös program.

Idén 2 héten keresztül szerveztünk nyári tábort a Megasportban. Rengeteg program jutott minden napra. Az edzések mellett túráztunk, fagyiztunk, játszottunk és kézműveskedtünk is.

Jövőre újra találkozunk!

 

Három napot töltöttünk el Velencén illetve Gárdonyban a hétvégén egy kis csapattal, ahol a Shotokan Karate-do International Magyarországi Szövetsége tarotta nyári edzőtáborát. Az edzéseket Manabu Murakami 8.danos sensei tartotta, aki Japánból érkezett a táborba. A nagy meleg ellenére mindenki keményen dolgozott.

Egyesületünk 2022. július 25-29. illetve augusztus 1-5. között nyári tábort szervez 6-12 éves gyerekeknek a Megasportban (Sopron, Pozsonyi út 2.). Várunk minden mozogni vágyó gyermeket változatos programokkal.

Amit nyújtunk:

- 3x étkezés (tízórai, meleg ebéd, uzsonna)

- karate és önvédelemi edzés

- kézműveskedés

- túrázás

- közös fagylaltozás

Tábor minden nap 8:00 és 16:00 óra között van nyitva.

Tervezett program (időjárás függvényében változhat):

Jelentkezés:

Online (https://forms.gle/xVWEoNA67GxpB6QY8) vagy személyesen

További információ:

Gáncs Krisztián +36209323655
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A táborban csak egészséges gyerek vehet részt. Az első napon kötelező leadni a mellékelt szülői nyilatkozatot.

A programok és a feltételek változtatásának jogát fenntartjuk!

Mennyibe kerül a tábor?

29 900,-Ft/fő/hét amit a jelentkezés véglegesítéséhez kérünk befizetni.

Hogyan tudok fizetni?

Személyesen készpénzben telefonon egyeztetett időpontban vagy utalással egyesületünk számlaszámára:

Takarékbank 59500368-11121134

Megjegyzésben kérjük feltüntetni hogy nyári tábor és a résztvevő nevét.

Hol lesz a tábor?

Megasport alsó terem. Sopron, Pozsonyi út 2.

Hogyan tud jelentkezni?

Online az alábbi jelentkezési lap kitöltésével vagy személyesen előre egyeztetett időpontban.

https://forms.gle/xVWEoNA67GxpB6QY8

Mikor végleges a jelentkezés?

A jelentkezés a tábor díjának befizetésével válik véglegessé. A táborban létszámlimit lesz. A befizetések beérkezésének sorrendjében töltjük fel a helyeket. Amennyiben a tábor betelik a további befizetéseket visszautaljuk és a jelentkezést nem tudjuk elfogadni.

Mire van szükség a jelentkezéshez/részvételhez?

1. A jelentkezési lap kitöltésére (online vagy személyesen).

2. Részvételi díj befizetésére

3. Szülői nyilatkozat leadására az első napon

Miről szól az önvédelmi rész?

Egyesületünk a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával komplex önvédelmi és internet használati tanfolyamot szervez. Ebből a programból ismerhetnek meg részleteket a gyerekek. A program a korosztálynak megfelelően mutatja be az internet használatának veszélyeit és nyújt betekintést az önvédelmi ismeretekbe.

Milyen lesz az étkezés?

A tízórai és uzsonna hideg étel sok gyümölccsel. Az ebéd az aktuális előírások betartásával vendéglőből érkezik. Amennyiben gyermeke allergiás azt a jelentkezésnél és a tábor első napján is jelezze.

Hogyan tudom lemondani a tábort?

A tábor megkezdése előtti hetedik napig írásban szabadon lemondható és a teljes díjat visszatérítjük. Utána visszatérítésre nincs lehetőség, de a részvétel szabadon átruházható. A tábor megkezdésekor orvosi igazolás benyújtása mellett egyedi elbírálás alapján a teljes vagy részleges részvételi díjat visszatéríthetjük.

Mit hozzanak magukkal a gyerekek?

A tábor programjaihoz illő kényelmes ruha és váltóruha edzésekhez. A terembe csak sportcipőben (váltócipő) lehet belépni.

Hozhatnak telefont, elektronikai eszközt?

Amennyiben lehetséges akkor kérjük ne hozzanak. Ha mégis szükség van rá, akkor azt csak saját felelősségre tehetik meg. Ezek őrzését, felügyeletét nem vállaljuk! Amennyiben a szülőt el kell érni azt a felügyelők minden esetben biztosítják a jelentkezési lapon megadott számokon.