Családi Túra 12 km

Túra időpontja: 2018. október 21. vasárnap
Rajt: 9:00 óra

Családi túra, normál sétatempóban. A túra végig vezetett. A távot gyalogosan, közösen tesszük meg. A sor elején és végén is egyesületünk tagja biztosítja, hogy senki ne tévedjen el.

Nevezési díj: nincs. A túra ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Megköszönjük, ha támogatja munkánkat. Amennyiben támogatást ad akkor a készlet erejéig egy többször használható műanyag poharat adunk ajándékba.


Célja: a túrázás megszerettetése minden korosztállyal, főleg a családokkal és gyerekekkel. A teljesítménytúrázás alapjainak megismertetése.

Szervező: Shotokan Tigrisek Sportegyesület

A túra a Tesco Magyarország Zrt. „Ön választ, mi segítünk” programjának a támogatásával jött létre.

A túra útvonala csak meglévő, kijelölt erdei utakon illetve gyalogos közlekedésre alkalmas közúton halad. Azokról letérni nem fogunk. A túra nyílt, bárkit szívesen látunk.

Esőnap: csak akkor kerül módosításra a túra időpontja, ha az időjárás előrejelzés szerint biztonságosan nem lehet megtartani az eredeti időpontban (meteorológiai riasztás lesz kiadva).

Útvonal 12km-es táv: Szieszta szálloda hátsó kijárat, Sörházdombi kilátó, Deákkút, Kalandpark bejárat (parkoló), Vas-hegyi páholy, Gloriette kilátó, Hősi temető, Sopronbánfalva kolostor, Kárpáti malom, Szalamandra-tó, Hétbükkfa  Boszorkány tanösvény, Károly kilátó, Szieszta szálloda

 

Nagyítható útvonal az alábbi linken érhető el: https://turistautak.openstreetmap.hu/mentettutv-1528829979u2z4

Részvételi feltételek:
- Mindenki csak a saját felelősségére vehet részt a túrán!
- Csak gyalogosan teljesíthető.
- A kijelölt útvonalról nem lehet letérni. A természeti értékeket és az erdei berendezéseket, táblákat károsítani, rongálni nem szabad.

Kijelölés:

Nincs. Közösen tesszük meg az utat.

Hulladék:

A túra során törekszünk a hulladékmentes szervezésre. Támogatjuk, hogy a túratagok a túra során keletkező szemetet hazavigyék.
Az eldobható poharak használatát nem támogatjuk. Helyette saját, otthonról hozott poharak használatát javasoljuk. Támogatóink a készlet erejéig többször használatos poharat kapnak, amelyet a következő túráikon is használni tudnak majd.