A Shotokan Tigrisek SE karatésai Csehországban jártak  a 2017. május 17-21. között megrendezett SKIEF Európa Bajnokságon. A Shotokan Karate International Szövetség a világ egyik legnagyobb shotokan stílusszövetsége. A versenyen 24 ország 700 karatésa indult közel ezer nevezéssel minden korosztályból. A magyar válogatott, amelynek egyesületünk tagja volt eddigi legjobb EB szereplésével a harmadik legsikeresebb csapat lett több mint 10 érem begyűjtésével, amiből hat arany volt.

Egyesületünk első ilyen erős versenyén a pénteki versenynapon egyéni számokban voltunk érdekeltek. Közel negyven fős csoportokban indultunk. Szépen dolgoztak a gyerekek. Gáncs Adrienn junior katában, Zsebők Cintia junior kumitében és Tóth Luca katában 9. helyig jutott. Gáncs Dávid kumitében hatalmasat küzdött a későbbi győztessel, de most nem sikerült a továbbjutás.

Szombati napon nem voltunk érdekeltek, így a szurkolás mellett maradt idő a csapatnak gyakorolni. Vasárnap reggel az első versenyszám a junior csapat kata volt. Itt a soproni lányokból álló (Eőry Viktória, Gáncs Adrienn, Zsebők Cintia) magyar csapat a 3. helyett szerezte meg.

A versenyen fantasztikus hangulat uralkodott és a szervezők is mindent megtettek, hogy mindenki a legjobbat hozza ki magából. Két év múlva Tokióban a szervezet világbajnokságán bizonyíthatnak majd újra a versenyzők.