2022.március 18-20. között rendezte meg Sopronban a Shotokan Tigrisek Sportegyesület a SKI Magyarországi Szövetségével közösen 3. Visegrádi 4-es edzőtáborát. Novemberben a szervezés megkezdésekor senki nem gondolta, hogy a rendezvény ilyen sikeres lesz. Több mint 200 karatés vett részt  a három nap valamelyik eseményén. A Visegrádi Alap támogatásának köszönhetően idén is ingyen látogathattak el hozzánk a lengyel, cseh és szlovák karatésok, de Ausztria is képviseltette magát. Az idei tábor a kumitéről (küzdelem) szólt.

A rendezvény meghívott előadója Hiyori Kanazawa sensei volt Japánból, aki 24 évesen a SKIF Szövetség aktuális világbajnoka és a tokiói központi edzőterem instruktora. Pénteken és szombaton összesen 7 edzést tartott kor és tudás alapján szétbontva a karatésokat. Az edzések mellett fontos szerep jutott az edzők továbbképzésének is. Szombati napon Vincze Virgil szakedző elméleti előadása nyitotta a napot, majd két edzés után Dr. Morvay-Sey Kata, a Pécsi Tudományegyetem tanszékvezetője gyakorlati előadásán nem csak elméletben, hanem gyakorlatban is ki tudták próbálni az elhangzottakat. Az edzőképzéssel párhuzamosan lehetőség volt a bírói tudás bővítésére is Dudás Lajos nemzetközi bíró vezetésével. A szombati napi elméleti képzést a vasárnapi versenyen való bíráskodás egészítette ki.

Vasárnap lehetősége volt mindenkinek kipróbálni az előző két napban tanultakat. A versenyzőknek lehetősége volt mindkét nagy szabályrendszerben küzdeni (Ippon Shobu és WKF). Több mint 100-an neveztek be 5 országból a kimondottan gyakorlásnak szánt küzdelmekre.