A Shotokan Tigrisek Sportegyesület 2017. november 26-án rendezte meg 2. Tigrisek Karate Kupa versenyét a Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola és Gimnázium tornatermében. A versenyre 10 egyesület versenyzői adták le nevezésüket. A soproni csapat mellett Kőszegről, Sárvárról, Keszthelyről, Dombóvárról, Budapestről, Szombathelyről, Tatáról, Zalaegerszegről és az ausztriai Oberpullendorfból indultak versenyzők a legkisebb 5 éves korosztálytól egészen a 40 év felettiekig. A 100 induló közel 300 nevezése kemény munka elé állította a szervezőket.
A szervezésben jelentős támogatást kaptunk Sopron MJV Sportfelügyeletétől. Az érmek átadásában Barcza Attila, az önkormányzat sportbizottságának vezetője segédkezett.
Az utánpótlás versenyzők számára nem csak karate, hanem ügyességi és erőnléti versenyszámok is voltak. Itt az egészen kezdő karatésok is összemérhették erejüket. A soproni egyesület versenyzői az éremtáblázat 3. helyén végeztek 7 arany, 7 ezüst és 8 bronz érem megszerzésével. A legeredményesebb egyesület a kőszegi Budoka lett.